Hotspot: Lunchroom ”Het Monument”

Wanneer je de afsluitdijk vanaf Den Oever oprijd zie je hem misschien al in de verte staan, het monument. Eigenlijk is het gewoon een uitkijk toren waar je boven in een mooi uitzicht hebt over de Waddenzee. En aan de andere kant en het IJsselmeer. Een leuk weetje: het monument is op die plaats neer gezet omdat daar de afsluitdijk gesloten is in 1932.

Wat je misschien niet weet is dat het monument niet alleen uit de toren bestaat, maar er zich ook een souvenir winkeltje bevind. Daarnaast is er helemaal beneden nog een ontzettende gezellig lunchroom te vinden waar ik jullie vandaag graag mee naar toe wil nemen.

DSC01970DSC01965

Het begint eigenlijk al bij de ingang. Want zodra je de voordeur door stapt bevind je je meteen in een ‘andere’ wereld. Het kleine gangetje naar de lunchroom toe is bekleed met oude posters en boven de deur hangt zelfs een oud stuurwiel. En zie je de model zeilboten in de kleine vitrine staan? Hoe leuk is dat! De sfeer zit er meteen goed in.

Wanneer we binnen stappen valt vooral de drukte op en hoe klein en gezellig het binnen wel niet is. Eerst maar even wat bestellen en we sluiten aan achter in de rij, die op dat moment gelukkig niet al te lang is. Wanneer we in de rij staan komt er plotseling een tafel vrij en Dennis besluit om alvast te gaan zitten. Want buiten waait het ontzettend hard. Buiten zitten heeft dan ook geen zin. Uiteindelijk strijken ook ik en papa neer en smikkelen we alle drie van een heerlijk saucijzenbroodje en hebben allemaal nog een koek toe. Pap en Dennis gaan voor een gevulde koek en ik besluit voor een american chocolate chip cookie te gaan. Oh en niet te vergeten twee heerlijke warme chocolademelk met slagroom en voor mijn vader een koffie. Daarnaast krijgen we een bonnetje waarmee we naar de wc kunnen als we dit willen. (Anders betaal je hier 1 euro voor)

DSC01948 DSC01950DSC01951 DSC01952

Eerlijk is eerlijk, stiekem verwachten we alle drie dat het saucijzenbroodje niks is. Want het is toch een snelweg ‘restaurant’ en je weet nooit hoe daar iets smaakt. Maar alle drie zijn we blown away. Want het is juist ontzettend lekker! En ik moet zeggen dat ik deze zelfs nog lekkerdere vind dan die van de Hema. Die toch echt wel mijn favoriet is. Zelfs de koeken zijn ontzettend lekker. Bij die van mij is zelfs de chocolade wat gesmolten wat toch weer wat extra smaak geeft.

Wanneer we alle drie lekker zitten te smikkelen neem ik ondertussen de ruimte in mij op. Meteen valt het op dat bijna alle muren in beslag worden genomen door prachtige oude posters maar ook door oude foto’s. Foto’s met boten, van de afsluitdijk, hoe de dijk gebouwd werd en nog veel meer. Ook hangen er verschillende spullen die op zee worden gebruikt aan de muren en het plafon. Op elk plekje hangt wel wat.. Ondertussen wordt het drukker maar gaan er ook weer mensen weg. Zo is het even heel rustig binnen tot dat er weer een volgende groep mensen binnen komt lopen. Zo is er elke keer wel weer wat te zien.

DSC01954 DSC01961 DSC01964

Buiten is het trouwens ook prima te vertoeven, mits het mooi weer is natuurlijk. Er staan verschillende picknicktafels opgesteld, waar je alleen mag zitten als je wat bij de lunchroom hebt besteld. En aan de lunchroom zelf zit nog een lange bank vast. Waar je heerlijk kunt zitten met mooi weer en meteen fijn uitzicht hebt op het IJsselmeer.

DSC01946

Voor meer informatie over de lunchroom kan je een een kijkje nemen op hun eigen site. Helaas staan er geen openingstijden maar ik neem aan dat ze alle dagen van de week open zullen zijn.

Advertenties

4 gedachtes over “Hotspot: Lunchroom ”Het Monument”

  1. Dennis zegt:

    Jaaa! Hopelijk gaan we er binnenkort weer lekker wat eten en drinken. Toch wel één van de meest gezellige en leuke plekjes in het noorden van Nederland. Zo zie je maar weer, soms moet je gewoon even ergens stoppen en naar binnen lopen. Voor je het weet loop je iets heel leuks mis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s